הקונדיטור האומן מבת ים

קונדיטוריה סמי | הרצל 53 בת ים
שנת הקמה: 1972
בעלים: סמי וייס, בן 69

כשהיה בן 12 ביקש אחד החברים בשכונה ברומניה מסמי לבוא ולהחליף מישהו שעבד במפעל העוגות והסוכריות. סמי ששמע "ממתקים" – הסכים מיד. ההתאהבות היתה מהירה ומאז סמי מתעורר כל בוקר בהתרגשות ליצירות היומיות שלו: העוגות, המאפים, והמתוקים. כמו כל אומן – למרות שהטכניקה קבועה – מה שיוצא תלוי בהשראה, במצב הרוח ובסביבה, ומבחינתו כל יום הוא יום חדש. סמי עוד זוכר איך בתור ילד היה מגיע ראשון אל המפעל, חוטב את העצים, מדליק את התנורים הגדולים ולומד את סודות האפיה. שם, ברומניה הוא למד להכין את הסברינה המופלאה שלו ואת שאר העוגות והעוגיות שנעשות עד היום ביד ועם מיטב החומרים. למרות שזה מקטין את הרווחים יש דברים שסמי לא מוכן להתפשר עליהם וחומרי הגלם שלו הם מהמובחרים שיש. 

מאז שפתח את הקונדיטוריה – בת ים הספיקה לעבור שינויים גדולים וסמי מצטער שרבים מהעולים החדשים מחבר העמים, שרבים מהם עברו להתגורר בעיר, לא נכנסים ומעדיפים את מה שמוכר להם מהבית. הנחמה שלו היא הלקוחות הוותיקים. אבל סמי מגלה שבעיקר הוא אוהב את הילדים שגדלו ועזבו את בת ים ושבסופי שבוע כשהם חוזרים לבקר, הם נכנסים דבר ראשון אליו ומבקשים את עוגת השמרים שוקולד שגדלו עליה ושהפכה לסימן המסחרי שלו.


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s