צמר מתי | אבן גבירול 98 תל אביב
שנת הקמה: 1968
בעלים: יצחק (בן 82) ומתי (בת 77) רוסו
"מי בכלל צריך היום צמר? המבוגרות של תל אביב כבר הזדקנו והצעירות כבר לא לומדות בבית הספר לסרוג ולרקום – אז אנחנו נשארנו בלי עבודה", אומרת לי מתי כשאנחנו מתחילים לדבר. אבל למרות שכבר כמעט ואין לקוחות מסדרת מתי את כדורי הצמר כמו חיילים על המדפים, לפי גוונים, בתקווה שאולי יום אחד גם להם יימצא שימוש. אצלה זה בכלל עובר במשפחה. לאביה הייתה בראשית ימיה של תל אביב חנות צמר באלנבי. אז עוד היו מגיעים אליו מכל הקיבוצים כדי שירקום להם על החולצות הרוסיות.
גם יצחק סוחב על הגב שק של סיפורים. הוא נולד בירושלים, שרת בצבא הבריטי ואיבד את אחותו בפיצוץ מלון המלך דוד. אחרי שהתחתנו שיכנעה אותו מתי לפתוח את החנות. אז עוד לא בנו את בניין העיריה שניצב בגאון מולם ועיקר העסקים ברחוב היו של בעלי מלאכה זעירים: וילונות, רפדים ומתקני מכשירי רדיו. כולם נעלמו מזמן והם עדיין שם, כמו שריד אחרון למה שרחוב אבן גבירול היה פעם. ממשיכים להחזיק מעמד, כמעט בהחבא ומספקים עצה טובה וטיפים למי שבכל זאת נכנס. וזה לא קל לשרוד – במיוחד כאשר מדי יום מציעים להם המון כסף כדי לעזוב ולהשכיר את המקום. אבל לכל מי שחושב שיצליח לפנות אותם הם אומרים: "כאן חיינו, כאן אהבנו, כאן התבגרנו – לא מוכרים את זה בכסף".
***כמה חודשים אחרי שביקרתי ב"צמר מתי" החנות נסגרה.
מעבירה את הלינק לקבוצת הסורגות של תל אביב, לדעתי החנות שלהם לא מוכרת במיוחד, מקווה שזה יעזור.
איזה יופי. אני בטוח שהם ישמחו
הם זוג מקסים אין ספק,
אני כל כך אוהבת כל כך חנויות כאלה של פעם, אבל בכל זאת. לא עדיף לזוג כמותם להנות משכירות גבוהה , להנות מהזמן שנותר להם להנות מהחיים ?
נראה שבגיל 92 המושג להנות מהחיים מקבל משמעות קצת אחרת. הרבה פעמים דווקא שגרת העבודה מחזיקה את האנשים חיוניים ומרחיקה מחשבות וכאבים. הידיעה שהם צריכים לצאת מהבית בבוקר היא משמעותית ועבורם – החנות הזו היא ההנאה האמיתית. לפחות כך נראה לי.
Like.